Noen dager har man bare rett og slett ikke lyst eller tid til å stå lenge på kjøkkenet. I dag var en sånn dag i mitt tilfelle. Jeg har jobbet i hagen hele dagen og hadde i tillegg en ille hodepine. Da måtte det bli noe enkelt. Pasta er enkelt – og godt, og alltid tilstede i spiskammerset mitt. Et brokkolihode og en pakke bacon sammen med litt parmesan ble en skikkelig god middag. Som ikke tok særlig lang tid å få i stand, så denne kan jeg absolutt anbefale på travle dager. Sånn gjorde jeg det:
Ingredienser
- 400 gr tørr pasta
- 1 brokkolihode
- 1 pakke bacon
- olivenolje
- parmesan revet fint
- 1 håndfull ristede pinjekjerner
Fremgangsmåte
- Skjær baconet i tynne strimler og stek det til det blir sprøtt.
- Rist pinjekjerner i en annen stekepanne til de begynner å bli gyllene.
- Kok opp vann og skjær brokkolien i små buketter. Ha pastaen oppi kokevannet. Tilsett brokkolibukettene når det er to minutter igjen av koketiden.
- Ta av 1 dl av kokevannet og hell av resten.
- Riv parmesan over den varme pastaen, hell på kokevannet og rør godt til osten smelter.
- Ha oppi bacon og pinjekjerner.
Server straks med god olivenolje, ekstra parmesan og litt nykvernet pepper. En salat ved siden av er heller aldri feil.