Dette er en deilig lunsjrett som ikke krever så stor innsats fra hjemmekontoret, men som allikevel leverer på smak. Ovnsbakt søtpotet er rett og slett skikkelig digg, i hvert fall når den som her får følge av syrlig fetaost, frisk persille og knasende, sprøstekte frø.
I det hele tatt synes jeg det er veldig greit å lage ovnsbakte grønnsaker til lunsj. Skjær opp grønnsakene, ringle over litt olje, krydre med det du måtte like og la grønnsakene kose seg i ovnen mens du svarer på noen e-poster eller gjør noe annet jobbaktig. Etter 20-30 minutter har du en ferdig lunsj som smaker fortreffelig, er sunn og uten den store innsatsen.
Oppskriften nedenfor er til 2 personer, men den er like enkel å lage til flere eller færre. Bare gang opp eller del.
Ingredienser
- 2 aøtpoteter
- 1 + 1 ts olivenolje
- salt og pepper
- 100 gr fetaost
- 1 ss solsikkefrø
- 1 ss gresskarfrø
- litt bladpersille eller andre urter
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Vask søtpotetene og skjær dem i 2, evt. 4 dersom de er veldig store.
- Legg i ildfast form og smør snittflatene med 1 ts olivenolje og krydre med salt og pepper
- Bak søtpotetene i 25-30 minutter. De skal være helt myke når de er ferdige.
- Imens, rist frøene i en varm stekepanne med resten av olivenoljen til de får litt farge og begynner å poppe. Legg over på litt kjøkkenpapir så holder seg sprø. Sett til side.
- Finhakk persillen og smuldre fetaosten.
- Server søtpotetene med ost, frø og persille.
Vel bekomme.