August og endelig er plommene modne. I noen korte uker henger de der på treet og må spises. Er du så heldig å ha et plommetre, eller kjenner noen som har det, er det bare å fråtse. Plommer er her og nå – spis, spis, spis. Aller best liker jeg kanskje å bare spise dem au-naturelle, men det er faktisk ganske mye annet man kan bruke plommer til også. De kan syltes, saftes, bakes med og også brukes til kjøtt. Her finner du mine 5 beste oppskrifter med plommer.
Dette syltetøyet er skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Rens plommer og epler, kok opp, tilsett sukker og kok mer og hell på rene glass. Syltetøyet er godt på skiva, men er også fint å bruke i bakst eller som dessert.
Denne kaken er både saftig og søt, men også frisk på grunn av plommene. Litt krunsj på toppen gjør kaken ekstra god. Server den gjerne med is eller pisket krem ved siden av.
Deilig mørt og krydret andebryst møter søt/syrlige plommer. Dette er virkelig en rett for spesielle anledninger.
Posjerte plommer med sitron og timian
Dette er en raffinert dessert laget med inspirasjon fra Italia. Deilige plommer kokt i en sukkerlake krydret med sitron og timian. Det høres kanskje litt rart ut, men smaker vidunderlig.
Dette er en dessert med stor bestemorfaktor. Ikke noe galt i det altså, for dette er en deilig dessert. Plommer, sukker og vanilje kokes til plommene er helt møre. Den ferdige grøten serveres romtemperert med fløte på.
Vil du vite mer om plommer, kan du jo sjekke hva Opplysningskontoret for frukt og grønt skriver om plommer.