Mine 5 beste oppskrifter med krabbe

av Cecilie
Mine 5 beste oppskrifter med krabbe

September. Nå er det høst og krabbetid. Vi spiser krabber hele sommeren, men det er på sensommeren og høsten at de er best. Etter å ha skiftet skall er de fulle av mat og rogn på denne tiden av året. Krabbe er en nydelig råvare som kan brukes til langt mer enn å spise au-naturel slik de fleste kanskje velger å gjøre. Den karakteristiske smaken kler mange forskjellige smakstilsetninger.  Krabbe til middag kan jo være super fast-food. Plukk med deg krabbeskjell, en loff, majons og sitron i butikken og du kan ha maten på bordet på 5 minutter. Men krabbe kan brukes til mye mer enn dette. Nedenfor finner du mine 5 beste oppskrifter med krabbe.

 

Spagetti med krabbe

Dette er en rett som smaker helt himmelsk. Krabbe, chili og hvitløk er en utrolig bra kombinasjon. Når jeg i tillegg sier at denne retten er laget like fort som det tar å koke spagetti, er det vel ikke noe å lure på. Det er bare å sette i gang. Lag, spis og nyt.

Spagetti med krabbe

 

Krabbesuppe

Denne suppen som er lukseriøs nok til å serveres som forrett i en flott middag, er også noe så beskjedent som restemat. For her er det krabbeskjellene som ellers bare kastes som gir smak til suppen.

Krabbesuppe

 

Krabbesalat med eple og selleri

Krabbe er godt på brødskiva også. Har du en liten krabberest igjen, kan du lage denne deilige salaten på null komma niks. Sammen med eple og selleri er dette en riktig feiring av høsten.

Krabbesalat med eple og selleri

 

Ravioli med krabbefyll

Jeg elsker ravioli – små forundringspakker fylt med noe godt. I dette tilfellet er det krabbekjøtt og litt chili for et aldri så lite kick. Det er seriøst godt og slett ikke umulig å få til.

Krabberavioli

 

Pepperkrabbe som i Singapore

Sist men ikke minst på min «5 beste liste» kommer pepperkrabben. Dette er rett og slett bare så godt. Disse krabbeklørene er salte, søte, litt hotte og veldig klissete. Mer kan man vel ikke be om. Forresten, ikke la deg skremme av den enorme mengden pepper. Det må til.

Pepperkrabbe som i Singapore

 

Er du interessert i å lese deg opp på krabber finner du mye godt stoff på 3iuka sin nettside.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.