Pepperkrabbe som i Singapore

av Cecilie
Pepperkrabbe som i Singapore

Krabber er populær mat i Singapore, og tilberedt med peppersaus er vel nesten som en nasjonalrett å regne. Det er slett ikke vanskelig å forstå. For milde Moses, at noe så forholdsvis enkelt kan være så ufattelig godt. Disse krabbeklørene er både søte, salte, hotte og herlig klissete på én gang. Liker du asiatisk mat og krabber, bare må du prøve å lage pepperkrabbe. Ikke er den vanskelig å lage heller. Ingredienslisten kan virke lang, men alt er ting du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker. Denne retten skal ikke ha lang tid på varmen, så her er det viktig å gjøre alt klart før du setter i gang med å koke. Skjær og hakk alt slik at det bare er å ha i woken når det skal.

Pepperkrabbe er skikkelig hot, og det skyldes store mengder pepper. Det går selvsagt an å kutte ned på mengden, men da blir det ikke helt det samme synes jeg. Men det er jo et spørsmål og smak og behag, når det kommer til stykke.

Dette er skikkelig snaddermat som selv om det er veldig klissete må spises med fingrene. Derfor kan det være greit å utstyre seg og gjestene med skylleboller eller kluter når maten skal spises.

 

Pepperkrabbe som i Singapore

Pepperkrabbe som i Singapore

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 20 krabbeklør
  • 3 ss kejap manis
  • 3 ss østerssaus
  • 3 ss sukker
  • 3 ss vann
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss smør
  • 1 1/2 ss fersk revet ingefær
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 rød chili finhakket
  • 2 ss hel svart pepper
  • 1 ts hele korianderfrø
  • 2 vårløk
  • fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Skyll krabbeklørene og knus dem litt med nøtteknekker eller hammer eller lignende, men la skallet sitte på. Sett til side.
  • Bland sammen kejap manis, østerssaus, sukker og vann og rør til sukkeret har løst seg opp. Sett det også til side.
  • Rist pepper og korianderfrø i en tørr stekepanne til det begynner å lukte godt. Ta dem ut og knus krydderene grovt.
  • Gjør klar resten av ingrediensene. Riv ingefær, hakk hvitløk og chili. Skjær vårløken i tynne skiver og grovhakk korianderen.
  • Varm oljen i en wok og ha oppi krabbeklørene. La det surre i et par minutter.
  • Ha oppi smør,  ingefær, hvitløk, chili og pepper og la det surre et halvt minutt.
  • Tilsett kejap manis blandingen og la det surre et par, tre minutter.
  • Ta maten av varmen og dryss over vårløk og koriander.

Server straks. Vel bekomme.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.