September. Nå er det høst og krabbetid. Vi spiser krabber hele sommeren, men det er på sensommeren og høsten at de er best. Etter å ha skiftet skall er de fulle av mat og rogn på denne tiden av året. Krabbe er en nydelig råvare som kan brukes til langt mer enn å spise au-naturel slik de fleste kanskje velger å gjøre. Den karakteristiske smaken kler mange forskjellige smakstilsetninger. Krabbe til middag kan jo være super fast-food. Plukk med deg krabbeskjell, en loff, majons og sitron i butikken og du kan ha maten på bordet på 5 minutter. Men krabbe kan brukes til mye mer enn dette. Nedenfor finner du mine 5 beste oppskrifter med krabbe.
Dette er en rett som smaker helt himmelsk. Krabbe, chili og hvitløk er en utrolig bra kombinasjon. Når jeg i tillegg sier at denne retten er laget like fort som det tar å koke spagetti, er det vel ikke noe å lure på. Det er bare å sette i gang. Lag, spis og nyt.
Denne suppen som er lukseriøs nok til å serveres som forrett i en flott middag, er også noe så beskjedent som restemat. For her er det krabbeskjellene som ellers bare kastes som gir smak til suppen.
Krabbesalat med eple og selleri
Krabbe er godt på brødskiva også. Har du en liten krabberest igjen, kan du lage denne deilige salaten på null komma niks. Sammen med eple og selleri er dette en riktig feiring av høsten.
Jeg elsker ravioli – små forundringspakker fylt med noe godt. I dette tilfellet er det krabbekjøtt og litt chili for et aldri så lite kick. Det er seriøst godt og slett ikke umulig å få til.
Sist men ikke minst på min «5 beste liste» kommer pepperkrabben. Dette er rett og slett bare så godt. Disse krabbeklørene er salte, søte, litt hotte og veldig klissete. Mer kan man vel ikke be om. Forresten, ikke la deg skremme av den enorme mengden pepper. Det må til.
Er du interessert i å lese deg opp på krabber finner du mye godt stoff på 3iuka sin nettside.