Hva skal vi ha til middag – ukemeny 48/2017

av Cecilie
Fiskepinner med agurk og mangosalsa

I uken som kommer sier vi farvel til november og velkommen til desember. Selv de aller mest konservative synes vel at det nå er på tide å begynne å tenke på julen, og det er jommen mye å tenke på. Det er gaver, mat, klær, pynting og alle juleaktiviteter og sammenkomster både før jul og i romjulen som skal planlegges og ordnes. Jeg innrømmer at jeg er en julenerd og elsker alt med julen. Jeg har en dreiebok som jeg tar frem hvert år i november og oppdaterer. Der er menyen for hele julen, det er en handleliste og det er en oversikt over ting som skal gjøres fordelt ut over dagene i desember. Dermed har jeg en temmelig god oversikt og får spredd forberedelsene utover slik at det ikke blir stress de siste dagene. Men med så mye planlegging kan det jo være fort gjort å glemme de nærmeste dagene. Mitt råd er derfor å lage en ukemeny og handle alt inn på forhånd. Da er det i hvert fall en bekymring mindre i uken som kommer. Mitt forslag til ukemeny finner du nedenfor.

På søndagen foreslår jeg medisterkaker. Dersom du lager dobbel porsjon da, kan du fryse ned halvparten og ha det klart til julaften. Så er det gjort. Ha en flott uke og vel bekomme!

 

Mandag
Stekt ris med grønnsaker

Tirsdag
Torsk med stuede gulrøtter og bacon

Onsdag
Bratwurst med potetstappe og sennepsbønner

Torsdag
Fiskepinner med agurk og mangosalsa

Fredag
Fredagspizza og grønn salat

Lørdag
Antipasti av soltørkede cherrytomater, oliven og parmaskinke
Spagetti vongole og grønn salat
Hvit sjokolademousse med mascarpone

Søndag
Medisterkaker, rødkål og kokte poteter

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.