Grillet makrell med dillstuede poteter

av Cecilie
Grillet makrell og dillstuede poteter

Sommer er tid for makrell. Mange har båt og kan bokstavelig talt dra opp bøttevis av denne sommerfisken, mens vi andre får nøye oss med den fangsten vi kan gjøre i fiskedisken. Men uansett hvordan man får tak i fisken, så smaker det deilig av sommer, sol og late dager. Men den gode smaken til tross, er det ikke alle som er like begeistret for den lukten som brer seg i huset når fisken stekes. Et godt alternativ er da å grille den ute i stedet. Det gjorde jeg i går og serverte grillet makrell med dillstuede poteter ved siden av. Sammen med kald pils ble det rett og slett smaskens.

 

Grillet makrell med dillstuede poteter

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 4 makreller, eller 8 fileter
  • salt og pepper
  • 1 kg små nypoteter
  • 1 potte dill
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 dl kokevann fra potetene

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og del dem evt. opp i mindre biter. Kok dem i lettsaltet vann med dillstilkene.
  • Fileter makrellen og dryss med salt og pepper.
  • Smelt smøret i en gryte og rør inn melet. La det surre et par minutter på lav varme. Det må ikke ta farge.
  • Spe med kald melk og rør slik at det ikke blir klumper.
  • Spe ytterligere med potetvannet. Smak til med salt og pepper.
  • Grill makrellfiletene på høy varme med skinnsiden ned. Fisken er ferdig når den har blitt matt og lys på oversiden av filetene. Det tar nok ikke mer enn 5 minutter.
  • Rør inn dillen i sausen og ha oppi de kokte potetene og bland til potetene er godt dekket med saus.

Server straks med en grønn salat.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.