Dronning Maud pudding

av Cecilie
Oppskrift Dronning Maud pudding

Dette er en staselig dessert som passer for de store anledningene. Etter sigende skal det ikke finne sted en eneste konfirmasjon i Haugesundtraktene uten nettopp denne desserten. Hvis du ikke kjenner den fra før, så smaker Dronning Maud pudding litt som en fluffy eggedosis i fast form med masse sjokolade. Med andre ord, en dessert de fleste vil like.  I hovedsak består den av eggedosis, krem og sjokolade, men jeg er sikker på at det finnes like mange variasjoner som det finnes familier i Haugesund. Denne oppskriften har jeg fått av min brors samboer som igjen har fått den av sin mormor.

Faksimile av original oppskrift

I oppskrifte står det at det skal være 8 barneskjeer med sukker. Litt googling viste at en barneskje er 10 ml. Så vet man det.

Visstnok ble Dronning Maud pudding første gang laget av en lokal konditor til Kong Haakon og Dronning Mauds besøk i Haugesund i 1906. Og siden den gang har det vært en fast festdessert i de trakter. Den kalles visst også for Haugesundsdessert.

Er du på utkikk etter noe annet? Sjekk dessert-kategorien her på bloggen.

 

Oppskrift Dronning Maud pudding

Dronning Maud pudding

Skriv ut
Antall personer: 6-8
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 3 voted )

Ingredienser

  • 8 egg
  • 8 barneskjeer sukker (0,8 dl)
  • 8 plater gelatine
  • 3 dl kremfløte
  • 1 plate dronningsjokolade

Fremgangsmåte

  • Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis.
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca. 5-7 min.
  • Pisk fløten til krem.
  • Klem vannet ut av gelatinplatene og bland dem med litt kokende vann.
  • Bland gelatinblandingen i eggedosisen.
  • Vend kremen forsiktig inn i eggedosisen.
  • Riv sjokoladen på den fine siden av rivjernet.
  • Legg blandingen i en skål lagvis med sjokolade mellom lagene og på toppen.
  • La puddingen stå kaldt noen timer, og gjerne over natten før den serveres.

Vel bekomme.

Tips

Lages helst dagen i forveien.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.