Mange tenker nok at det er vanskelig eller tidkrevende å lage fiskekaker, men det er faktisk ikke tilfelle. I hvert fall ikke om du har en matmølle. Da er det bare å slenge alle ingrediensene oppi og kjøre det til en farse. Jeg er veldig glad i asiatiske smaker, og her kommer en oppskrift på fiskekaker smaksatt med krydder fra det thailandske kjøkkenet. Disse fiskekakene er lette i konsistens og proppfulle av gode smaker. Asiatiske fiskekaker passer godt sammen med en frisk asiatisk salat med mango, agurk og rødløk, eller denne salaten med gulrot og squash .
Det er viktig å bruke fersk fisk, for når fisken er blitt fryst ned og så tint opp mister den mye av bindeevnen. I tillegg har jeg brukt et egg i denne oppskriften. Det bidrar også til å holde fiskekakene sammen.
Ingredienser
- 300 gr laksefilet
- 300 gr torskefilet
- 1 egg
- 1 fedd hvitløk, revet
- 2 ts ingefær, revet
- 1 chili, finhakket
- 2 vårløk, finhakket
- 1 håndfull koriander
- 1 lime, saften 1 ts sesamolje
- 3 ts fiskesaus
- nykvernet pepper
- --
- 1 liten mango
- 1/2 slangeagurk
- 1/4 rødløk
- koriander
- 1 lime saften
- --
- 3 ss sweet chili saus
- 1 ss soyasaus
- saften fra 1/2 lime
- 1 ss fiskesaus
Fremgangsmåte
- Skjær fiskefileten i grove terninger og ha alle ingrediensene i en matmølle. Kjør det til en grov masse.
- Varm olje i en stekepanne. Form små kaker ca. 5 cm og stek dem pent gyllene på begge sider.
- Lag salaten. Skjær mango og agurk i små terninger og hakk løken. Grovhakk korianderen. Bland alle ingrediensene.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
Server med dampede grønnsaker