Hvit sjokolademousse med mascarpone

Hvit-sjokolademousse

Vi er definitivt ikke en dessert familie, men av og til glimter jeg til og lager noe søtt til dessert på søndager. Denne helgen hadde Husbond gjort en kjempeinnsats i hagen, og da tenkte jeg det kunne smake med en søt avslutning på søndagsmiddagen. Jeg hadde en boks mascarpone i kjøleskapet, så det fikk bli noe med den. Valget falt på en hvit sjokolademousse som ble smakssatt med litt appelsinlikør. Desserten var usedvanlig rask å piske sammen og resultatet var en luftig, men temmelig rik sjokoladedessert.  

Moussen serverte jeg i vakre dessertglass jeg har arvet etter min farmor. Det blir liksom litt ekstra fest da, synes jeg. Til moussen hadde jeg granateple. Vanligvis pleier granateplekjernene å ha en vakker rubinrød farge. Stor var derfor overraskelsen da jeg åpnet granateplet og fant helt lyserosa transparente kjerner. Den visuelle effekten ble ikke helt som jeg hadde tenkt meg, men granateplekjernene, var like friske som de pleier.  Så da var vel allting vel allikevel

 

4 personer

100 gr hvit sjokolade
50 gr sukker
2 egg
2 ss Cointreau
250 gr mascarpone

frisk frukt

 

Brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle. Sett bollen oppi en gryte med kokende vann, men pass på at bollen ikke går nedi vannet. Når sjokoladen er smeltet tas den av varmen. Ha sukker, egg og likør oppi og pisk med en miksmaster til det har blitt luftig, ca. 5 minutter. Ha osten i og pisk til det er blitt en jevn masse. Hell i serveringsglass eller en bolle og sett kjølig til det skal serveres. Pynt med frisk frukt.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.