Wok med reker og agurk

av Cecilie
Wok med reker og agurk

Inspirasjon til nye matretter kan komme fra så mange steder. Av og til er det ikke godt å vite hvorfra heller. Men denne gangen vet jeg at ideen startet med et radioprogram der en innringer lurte på hva han kunne gjøre med de mange agurkene som vokste i hagen hans. Et av forslagene var å steke dem. Det satte noe i gang hos meg, og en god stund har ideen om stekte agurker sluret i bakgrunnen. Jeg tror nok at noe av grunnen til at dette satte seg fast i minnet mitt, var at jeg aldri har tenkt på å steke agurk før. For meg har agurken først og fremst vært en salatingrediens, eller noe jeg pynter brødskiven min med. I den grad jeg har tenkt på varm agurk, har jeg tenkt at den kom til å bli slapp og ekkel.

Det skulle imidlertid vise seg at jeg i alle år har tatt feil. Det går helt fint å steke agurk. Ikke lenge riktignok, for da går den litt i oppløsning og blir litt grøtete. Et par miutter i woken derimot, det tålte den fint. Varmen brakte frem ekstra sødme i agurken og tok bort litt av den bitre smaken. Sammen med reker og asiatiske smaker ble dette et riktig så vellykket eksperiment.

Wok med reker og agurk

Wok med reker og agurk

Skriv ut
Antall personer: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 1 kg store reker
  • 2 agurker
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 grønn chili
  • nøytral olje til steking
  • 1 neve bredbladet persille
  • 1 neve mynte
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss tørr sherry/risvin
  • 1 ts maizenamel

Fremgangsmåte

  • Når man woker går det fort, så gjør alt klart på forhånd, slik at det bare er å ha oppi woken etter hvert.
  • Pill rekene og sett til side. Del agurken i to på langs og skjær i 1 cm tykke halvmåner. Hakk persille og mynte grovt og hvitløk og chili fint. Bland sammen soyasaus, sherry og maizenamel.
  • Varm opp woken til den er glohet. Ha i litt olje og fres hvitløk og chili.
  • Ha oppi agurken og rørestek i et par minutter.
  • Tilsett rekene og forsett å røre i ett minutt til.
  • Hell oppi  sausen og la den få et oppkok.
  • Rør inn urtene.

Server straks, gjerne med ris ved siden av.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.