Vintersalat med spreke farger

av Cecilie
Vintersalat med spreke farger

Når det blir mørkt og grått ute, er det deilig å kunne lage mat som tilfører litt farger i hverdagen. Grønnsaker finnes jo i nær sagt alle farger og er en selvsagt måte å tilføre maten farger på. Min vintersalat er proppfull spreke farger og friske smaker. Her er det rød kål, oransje gulrot og gul appelsin i skjønn forening. I tillegg er det valnøtter for litt krønsj. Bedre kan det vel ikke bli på en trist onsdag.

Denne salaten har sine røtter tilbake på 70-tallet da råkost var in. I mitt barndomshjem på den tiden mener jeg å huske at råkost først og fremst besto av revne gulrøtter med litt sitron presset over. Ikke noe galt med det, det hender fortsatt at det står på middagsbordet mitt i 2017. Men jeg er jo veldig glad i variasjon, så å bruke litt andre grønnsaker er jo alltid et pluss i min bok.

Min vintersalat passer godt til fisk og særlig stekt fisk synes jeg. Den passer også godt som en av flere retter på et koldtbord.

Vintersalat med spreke farger

Vinterssalat med spreke farger

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 1/2 rødkål
  • 1 gulrot
  • 1 appelsin
  • 1 neve valnøtter
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær kål i så tynne strimler du klarer. Har du en mandolin går det i en fei.
  • Skjær gulroten i tynne skiver
  • Skjær filetene ut av appelsinen.
  • Klem saften ut av det som er igjen av appelsinen og ta vare på den.
  • Rist valnøttene i en tørr stekepanne til de har blitt varme.
  • Grovhakk nøttene.
  • Bland alle ingrediensene i en bolle og  hell appelsinjuicen over.
  • Smak til med salt og pepper.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.