Vårlig panzanella med ugress

av Cecilie
Vårlig panzanella

Det er så herlig om våren når planter begynner å komme opp av jorden. Jeg følger daglig med på hvordan det går med urtene i urtebedene mine og hvordan det går med stauder, busker og trær i hagen. Det er en stor glede å se hvordan de vokser til dag for dag. Ikke like stor glede er det imidlertid å se hvordan ugresset vokser enda fortere. Men i år har jeg bestemt meg for en ny strategi – nemlig: IF YOU CAN’T BEAT THEM – EAT THEM.

I hagen vår er det nemlig rikelig med ugress, og særlig skvallerkål. Jeg kommer aldri til å greie å spise alt. Da må det bli hungersnød tror jeg. Men noe kan jeg vel ta unna, og det føles i hvert fall som en slags hevn å spise denne urten. At den inneholder masse C vitamin er også helt greit. I dag fikk den gi smak og fylde til en toskansk brødsalat, eller panzanella om du vil.

Vårlig panzanella

Vårlig panzanella med ugress

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 1 dl god olivenolje
  • 1/2 dl rødvinseddik
  • 1/2 ts salt
  • nykvernet pepper
  • 1 hvitløkfedd
  • 6 skiver daggammel loff
  • 4 tomater
  • 1 slangeagurk
  • 1 boks store hvite bønner
  • 1 liten rødløk
  • 2 never skvallerkål eller spinat

Fremgangsmåte

  • Bland sammen olivenolje, eddik, salt, pepper og finhakket hvitløk til en vinaigrette. Juster smaken med mer olje eller eddik om du vil ha den mer eller mindre sur.
  • Skjær agurken og løken i litt grove biter.  Del tomatene i båter og ta ut frøene. Ha frøene i vinagretten. Skjær brødet i store terninger. Skyll bønnene godt.
  • Ha alle grønnsakene og brødet i vinaigretten og bland godt.
  • La det stå i minst 30 minutter på kjøkkenbenken slik at brødet får sugd til seg den gode dressingen.
  • Skyll skvallerkålen og ha den i salaten rett før servering.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.