Det er så herlig om våren når planter begynner å komme opp av jorden. Jeg følger daglig med på hvordan det går med urtene i urtebedene mine og hvordan det går med stauder, busker og trær i hagen. Det er en stor glede å se hvordan de vokser til dag for dag. Ikke like stor glede er det imidlertid å se hvordan ugresset vokser enda fortere. Men i år har jeg bestemt meg for en ny strategi – nemlig: IF YOU CAN’T BEAT THEM – EAT THEM.
I hagen vår er det nemlig rikelig med ugress, og særlig skvallerkål. Jeg kommer aldri til å greie å spise alt. Da må det bli hungersnød tror jeg. Men noe kan jeg vel ta unna, og det føles i hvert fall som en slags hevn å spise denne urten. At den inneholder masse C vitamin er også helt greit. I dag fikk den gi smak og fylde til en toskansk brødsalat, eller panzanella om du vil.
Ingredienser
- 1 dl god olivenolje
- 1/2 dl rødvinseddik
- 1/2 ts salt
- nykvernet pepper
- 1 hvitløkfedd
- 6 skiver daggammel loff
- 4 tomater
- 1 slangeagurk
- 1 boks store hvite bønner
- 1 liten rødløk
- 2 never skvallerkål eller spinat
Fremgangsmåte
- Bland sammen olivenolje, eddik, salt, pepper og finhakket hvitløk til en vinaigrette. Juster smaken med mer olje eller eddik om du vil ha den mer eller mindre sur.
- Skjær agurken og løken i litt grove biter. Del tomatene i båter og ta ut frøene. Ha frøene i vinagretten. Skjær brødet i store terninger. Skyll bønnene godt.
- Ha alle grønnsakene og brødet i vinaigretten og bland godt.
- La det stå i minst 30 minutter på kjøkkenbenken slik at brødet får sugd til seg den gode dressingen.
- Skyll skvallerkålen og ha den i salaten rett før servering.