Ukemeny 51/2021

av Cecilie
Spaghetti alla puttanesca

Så kommer årets siste ukemeny. Og den er også litt kortere enn vanlig. Det er vel de færreste som trenger forslag til hva de skal lage på julaften. Men det er jo noen dager igjen til jul og det er sikkert mye som skal tenkes på og ordnes i løpet av de dagene. Jeg tror derfor det kan være greit med litt inspirasjon for innspurtdagene.

Supper er som regel enkel og grei mat. Det er jo bare å hive noe i en gryte med litt vann og koke opp. Og jeg synes nesten alltid det blir godt. Men av og til kan en liten ekstra innsats gjøre mye. Det er tilfellet med tomatsuppen av bakte tomater. Før tomatene havner i gryta blir de bakt i ovnen med litt hvitløk, urter og olivenolje. Det tar litt tid, men krever veldig lite innsats, og smaken heves mange hakk.

Det pleier ofte å bli mye kjøtt i julen, så da kan det jo være greit å legge inn et par fiskemåltider i innspurten. Torsk med stuede gulrøtter og bacon er både godt og ganske lettvint.  Eller hva med en enkel pastarett som spaghetti alla puttanesca. Kanskje ikke akkurat en fiskemiddag, selv om det er ansjos i retten, men godt er det i hvert fall.

På torsdag er det lille julaften, og da har mange sine faste tradisjoner. Hjemme hos oss er det take-out pizza som gjelder. Og det er i grunnen helt greit innimellom pynting av juletre og andre siste-øyeblikk juleforberedelser. Andre smaker på julematen, spiser rakfisk eller noe helt annet. Dermed slutter årets siste ukemeny allerede på onsdagen. Det betyr imidlertid ikke at det ikke plutselig kan dukke opp mer innhold på bloggen. Men inntil da, ha en flott siste uke før jul og vel bekomme!

 

Mandag
Tomatsuppe av bakte tomater

Tirsdag
Torsk med stuede gulrøtter og bacon

Onsdag
Spaghetti alla puttanesca og grønn salat

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.