Ukemeny 47/2022

av Cecilie
Marinerte blåskjell

Denne helgen har jeg hatt en flott tur til Toscana, der mat og vin sto i sentrum hele helgen. Det ble en hel del pasta, trøffel som er i sesong nå, og masse deilig vin. Ikke en dårlig helg med andre ord. Men etter et par-tre dager med masse mat og drikke, er det nå tid for litt mer nøktern mat. Suppe, fisk og sjømat og grønnsaker står på menyen nå. På torsdag feirer amerikanerne Thanksgiving, og da er kalkun selvsagt på bordet. En hel kalkun til middag på en vanlig torsdag i Norge, er kanskje litt drøyt. Men ønsker du å servere kalkun, kan et kalkunbryst være løsningen. Det er ikke så stort og mye lettere å få til og sammen med en deilig fløtesaus og gode grønnsaker blir det et festmåltid allikevel.

Ha en flott uke, og vel bekomme!

Mandag
Gratinert fransk løksuppe

Tirsdag
Dampet torsk med sitronsaus

Onsdag
Laks med urter og grønnsaker i pakke

Torsdag
Kalkunfilet med rosenkål og fløtesaus

Fredag
Marinerte blåskjell

Lørdag
Steinsopprisotto

Søndag
Moussaka

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.