Tzatziki

av Cecilie
Tztziki - gresk yoghurt dip

I dag var det sommertempetraturer ute selv om det fortsatt er mars. Det fikk meg i stemning for sommermat. En av de mest sommeraktige tingene jeg kan tenke meg er tzatziki. Den greske yoghurt dressingen som passer til nesten all grillmat, fisk og alt mulig annet man spiser om sommeren. I utgangspunktet er ikke det greske mitt favorittkjøkken, men den syrlige yoghurten, den svalende agurken og det lille kicket fra rå hvitløk er så avgjort deilig på en varm dag.

 

Tztziki - gresk yoghurt dip

Tzatziki

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt naturell (gresk type)
  • 1 slangeagurk
  • ½ ts salt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts pepper
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts olivenolje

Fremgangsmåte

  • Hell yoghurten i et kaffefilter og la det renne av seg et par timer.
  • Riv agurken på den grove siden på rivjernet, og press ut saften av agurkstrimlene.
  • Bland alle ingrediensene sammen og sett tzatzikien kaldt til servering.

Dette er en ypperlig dip/dressing til grillmat og stekt kjøtt

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.