Det finnes mange påleggsalater å få kjøpt i butikken. Men jeg liker best å lage min egen variant. Da får jeg den akkurat sånn som jeg liker best, og mange ganger tar det ikke mange minuttene å blande sammen sin egen salat heller. Til lunsj i dag lagde jeg en nydelig variant med tunfisk, stangselleri, vårløk og karri. Fort gjort – masse smak.
Tidligere har jeg skrevet om min farmors italienske salat. Den er full av barndomsminner og skikkelig sommermat for meg. Prøv gjerne den også.
Ingredienser
- 1 liten boks tunfisk (80 gr)
- 1 ss majones
- 1 ss lettrømme
- 1/2 ts karri
- 1 stilk stangselleri
- 1 vårløk
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Bland rømme og majones og smak til med karri, salt og pepper.
- Skjær stangsellerien i små terninger og vårløken i tynne ringer.
- Ha tunfisken og grønnsakene i dressingen og bland godt.
Server på grovbrød og pynt gjerne med et par selleriblader.