Thaisalat med svinekjøtt

av Cecilie

På søndager liker jeg å lage en skikkelig gammeldags søndagsmiddag. Ofte blir det stek, og ofte er steken større enn vi fire i familien klarer å spise opp. Da er det en ypperlig ide å bruke restene til å lage en deilig og mettende salat, enten dagen etter eller senere etter en tur i fryseren. Vi hadde ribbe i går, og i dag ble det en thaiinspirert salat med ribbe i.

Du synes kanskje det høres litt rart ut å ha ribba i salaten, men det går altså helt aldeles utmerket. Ribbebitene skjæres i tynne skiver og has i salaten. Ellers blir salater gjerne til etter «man-tager-hva-man-haver»-prinsippet. Det vil si at jeg rydder litt opp i grønnsakskuffen og bruker det jeg måtte finne der. Det er mange slags grønnsaker og for den saks skyld frukt som passer til en salat som denne, så her er det bare å bruke fantasien. Vår salat besto foruten salaten, som er selvskrevet, av gulrøtter, rødløk og aspargesbønner. Og så dressingen selvsagt. Det er den som gir det thailandske preget.

Thaisalat med svinekjøtt

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 400 gr. ribbe eller skinkestek
  • 1 salathode
  • 1 liten rødløk
  • 1 pk aspargesbønner
  • 2 gulrøtter
  • --
  • 2 lime, saften
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ts sukker
  • 3 ss soya- eller rapsolje
  • salt og pepper
  • 1/2 chili, finhakket
  • 1 ts finhakket ingefær

Fremgangsmåte

  • Begynn med å vaske salaten. Det er best om den får tørke litt. Da fester dressingen seg bedre etterpå. Bruk gjerne flere typer salat.
  • Skjær så kjøttet i så tynne strimler som mulig.
  • Skjær også gulrøttene og rødløken i så tynne skiver som mulig.
  • Kok aspargesbønnene i ca. 3 minutter. De skal fortsatt ha litt motstand. Avkjøl og skjær bønnene i tre.
  • Bland salatingrediensene godt og legg alt pent på et stort fat.
  • Ta gjerne av noen fine kjøttstykker som kan legges pent på toppen til slutt.
  • Bland sammen alle dressingingrediensene og rør til sukkeret har løst seg opp.
  • Hell dressingen over salaten rett før servering.

Server gjerne med ris ved siden av, eller kanskje en liten suppe til forrett.

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.