Kylling og udon nudel suppe

av Cecilie

Nå har det blitt riktig så høstlig ute, og da er det ingen ting som varmer så godt som en bolle rykende varm suppe. Suppe er noe av det beste jeg vet, og jeg er alltid på utkikk etter nye måter å lage det på. Denne gangen ble det en japansk/asiatisk inspirert variant med tykke deilige udon nudler, som metter godt og gir suppen karakter.

Jeg hadde en pakke udon nudler i skapet, men jeg er litt usikker på hvor man får kjøpt dem nå for tiden. Jeg ser at Oluf Lorentzen har noen i sitt sortiment, men de er flate. De jeg har brukt er runde og veldig tykke. Dersom du ikke får tak i udon går det helt fint med andre litt tykke nudler også som for eksempel soba nudler. De finnes i hvert fall i velassorterte dagligvarebutikker, men har en litt kraftigere smak.

Apropos japansk mat, så holder jeg på å lese en bok om akkurat det for tiden. Den heter «Pretty good number one – an American family eats Tokyo». Og den handler om det. Rett og slett alt man kan spise i Tokyo. En masse detaljer om japansk mat. For meg som ikke er så veldig inni denne verdenen utover sushi og misosuppe er det litt i overkant mye detaljer, men for en som virkelig er opptatt av japansk mat er dette nok en spennende bok.

Kylling og udon nudel suppe

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 250 gr ukokte udonnudler
  • 10 tørkede shitakesopp
  • 5 dl vann til bløtlegging av sopp
  • 1,5 l kyllingbuljong
  • 500 gr kyllingbryst
  • 3 gulrøtter
  • 1 pk sukkererter
  • 1 pk vårløk
  • 3 ss soyasaus
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Kok nudlene etter anvisning på pakken. De skal være al dente når du heller av vannet. Sett nudlene til side.
  • Kok opp 0,5 l vann.
  • Ha oppi soppen og la den trekke i det varme vannet i minst 20 minutter. Sil av bløtevannet og ha det i suppegryten sammen med hønsebuljongen.
  • Skjær soppen i skiver og la den trekke sammen med buljongen. Tilsett soyasausen.
  • Skjær kyllingen i strimler på 0,5-1 cm. Ha dem oppi buljongen og la det trekke i ca. 5 minutter.
  • Skjær gulrøttene i tynne strimler, sukkerertene i skiver på skrå og vårløken i tynne ringer.
  • Ha gulrøttene og sukkerertene i buljongen og la dem trekke sammen med kyllingen i 5 minutter til.
  • Tilsett vårløken rett før servering og smak til med pepper og evt. mer soyasaus.

Fordel nudlene i fire suppeboller og hell rykende varm suppe over. Vel bekomme.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.