Jordbærkjeks – deilige sommerkjeks på et blunk

av Cecilie
Jordbærkjeks

Endelig er det sesong for de norske jordbærene, og de kan brukes til så mye mer enn bare å spises til dessert med fløte på. Ett alternativ er å lage jordbærkjeks.  Jordbærkjeks som er søte, men samtidig friske av jordbærsmaken og litt seige. Skikkelig digg med andre ord., og veldig  godt å ha i bakhånd om man får lyst på noe ekstra godt.

Jordbærkjeksene er veldig enkle og raske å lage. Mindre enn en halvtime etter at jeg begynte var de første kjeksene klare til å smakes på.

 

Jordbærkjeks

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 egg
  • 100 gr sukker
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 100 gr rapsolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 225 gr hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 150 gr jordbær

Fremgangsmåte

15-18 kjeks

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Rens jordbærene og skjær i små biter.
  • Rør sammen egg, sukker, vaniljesukker, olje og sitronsaft.
  • Rør inn hvetemel og bakepulver.
  • Ha oppi jordbærbitene og bland forsiktig til alt er godt blandet.
  • Kle 2 bakebrett med bakepapir og lag kuler på størrelse med golfballer.
  • Stek i ca. 15 minutter.
  • Avkjøl litt på brettet før kjeksene flyttes over på en bakerist for å avkjøles helt.

Hvor lenge kjeksene holder seg, vet jeg ikke, for de ble borte med en gang :).

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.