Endelig er det sesong for de norske jordbærene, og de kan brukes til så mye mer enn bare å spises til dessert med fløte på. Ett alternativ er å lage jordbærkjeks. Jordbærkjeks som er søte, men samtidig friske av jordbærsmaken og litt seige. Skikkelig digg med andre ord., og veldig godt å ha i bakhånd om man får lyst på noe ekstra godt.
Jordbærkjeksene er veldig enkle og raske å lage. Mindre enn en halvtime etter at jeg begynte var de første kjeksene klare til å smakes på.
Ingredienser
- 1 egg
- 100 gr sukker
- 2 ts ekte vaniljesukker
- 100 gr rapsolje
- 2 ss sitronsaft
- 225 gr hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
- 150 gr jordbær
Fremgangsmåte
15-18 kjeks
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Rens jordbærene og skjær i små biter.
- Rør sammen egg, sukker, vaniljesukker, olje og sitronsaft.
- Rør inn hvetemel og bakepulver.
- Ha oppi jordbærbitene og bland forsiktig til alt er godt blandet.
- Kle 2 bakebrett med bakepapir og lag kuler på størrelse med golfballer.
- Stek i ca. 15 minutter.
- Avkjøl litt på brettet før kjeksene flyttes over på en bakerist for å avkjøles helt.
Hvor lenge kjeksene holder seg, vet jeg ikke, for de ble borte med en gang :).