Tenk i kommende uke går mai 2017 over i historien og vi går inn i den første sommermåneden. For meg gjør det noe med hva jeg spiser. Det blir oftere salater og enda lettere mat. Det føles så riktig å spise masse frukt og grønnsaker når naturen er på sitt mest intense grønne og alt bare spretter opp av jorden i et forrykende tempo.
De norske grønnsakene har begynt å dukke opp i butikken nå, og det er fullt mulig, for de som har lyst, å sanke løvetannblader, skvallerkål, geiteramsasparges og mye annet velsmakende i hagen og naturen. Bare pass på å skylle bladene godt før bruk. Har du rabarbra i hagen er det bare å spise nå, for om en måned er den over toppen. Det er nå den smaker best. Ha en strålende forsommeruke og vel bekomme!
Mandag
Vårlig panzanella med ugress
Tirsdag
Thaisalat med sprøstekte torskepakker
Onsdag
Spagetti med skinke og parmesansaus og grønn salat
Torsdag
Laks med urter og grønnsaker i pakke
Fredag
Grillede pølser, tomatsalat og fransk potetsalat
Lørdag
Hamburger med bacon og ranch-dressing, ovnsbakte poteter og blandet salat
Søndag
Svinefilet med estragonsaus, kokte nypoteter og smørdampede aspargesbønner
Rabarbra og jordbærpai