Granola, krønsj eller strø

av Cecilie
Granola

Kjært barn har mange navn. Det er i hvert fall en sprø kornblanding. Første gang jeg hørte om det er sikkert ti år siden. Da var det noen amerikanere som fortalte meg at de ikke kunne tenke seg frokost uten granola. Hva det var kunne de ikke riktig forklare, annet enn at det var et slags frokostdryss. Det gikk fort i glemmeboken, men så har det altså dukket opp stadig oftere i det siste året. Og da en av mine favoritt matbloggere – Clotilde – skrev om det var tiden kommet for meg å prøve det. Det er utrolig enkelt å slenge sammen en porsjon, og det har blitt en fast gjest på frokostbordet vårt. Tuppen bruker det sammen med vanlige havregryn og drikkeyoghurt. Lillemor med blåbær og rismelk, og jeg med tyrkisk yoghurt og frukt eller bær. Alle går og småknasker litt om sulten blir for stor mellom måltidene. I hvert fall forsvinner en porsjon veldig fort.

Utgangspunktet var en bloggpost på nettopp Chocolate & Zucchini. Oppskriften nedenfor gir omtrent en liter ferdig blanding.

 

Granola

Granola

Skriv ut
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 250 gr. lettkokt havregryn
  • 75 gr. mandler
  • 75 gr. hasselnøtter
  • 4 ss linfrø
  • 4 ss solsikkefrø
  • 2 ss hvite sesamfrø
  • 2 ss svarte sesamfrø
  • 2 ss rapsolje
  • 5 ss honning
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  • Hakk nøttene. Hvor fint eller grovt velger du selv.
  • Bland deretter alle ingrediensene. Dersom du velger å bruke vanlig honning og ikke flytende, varmes den bare opp til den er flytende.
  • Rør godt i blandingen til alt er godt blandet.
  • Legg alt utover en langpanne med bakepapir på og sett inn i kald ovn som settes på 150 grader.
  • Etter 10 minutter skal det røres i blandingen slik at den blir jevnt stekt. Fortsett å steke til blandingen har blitt gylden, husk å røre hvert 10. minutt. I min ovn tar dette en halv time.
  • Ta ut av ovnen og la det kjøle seg ned på langpannen.

Når blandingen tas ut av ovnen er den myk, men etter hvert som den blir kald vil den stivne og bli sprø. Når den er helt kald has den over i en tett beholder.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.