Med potetsalat på bordet blir det alltid litt mer fest, synes jeg. Og det er ikke alltid så mye som skal til for at den blir litt ekstra. Fransk potetsalat med soltørkede tomater, har definitivt det lille ekstra som gjør at den egner seg godt både til fest og hverdags. I dag fikk potetene følge av rikelig med finhakket bladpersille og soltørkede cherrytomater, og det kan jeg love at er en super kombinasjon.
For en stund siden ble jeg invitert på lagersalg av finere kolonial. Les: olivenoljer, balsamico, gåselever osv. Der sto det også glass med soltørkede tomater. De smakte helt fortreffelig, så jeg plukket med deg et slikt glass. Og i dag var det akkurat disse små halvtørkede cherrytomateen som skulle til for å løfte potetsalaten til en litt mer spennende variant. Dersom du ikke får tak i slike tomater, går det helt fint med vanlig soltørkede tomater som bare skjæres i mindre biter.
Dersom potetene er varme når dressingen helles over, vil de trekke til seg mye mer av dressingen. Mengden dressing nedenfor er beregnet til lunkne/kalde poteter.Mengden dressing må derfor økes og potetene er varme når dressingen helles over. Resultatet vil bli en fetere salat, men også mer smaksrik så det er en smakssak hva man velger.
Ingredienser
- 6 poteter
- 1/2 rødløk, finkuttet
- 1 neve bredbladet persille, finhakket
- soltørkede cherrytomater
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ts dijonsennep
- salt og pepper
- 1 dl olivenolje
Fremgangsmåte
- Kok potetene knapt møre. Skrell og sett til side for å avkjøles litt.
- Lag vinagretten ved å blande sennep og vineddik. Hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle og pisk hele tiden. Smak til med salt og pepper.
- Når potetene er blitt lunkne kan de skjæres i terninger.
- Hell dressingen over potetene og bland godt slik at dressingen blir jevnt fordelt.
- Bland inn urter og tomater.
Server gjerne til stekt eller grillet kjøtt eller kylling.