Asiatisk agurksalat

av Cecilie
asiatisk agurksalat

Ikke et vondt ord om den gode, tradisjonelle agurksalaten som vi aller er vokst opp med som tilbehør til kokt laks. Men, det er jo alltid greit å ha flere muligheter, og denne salaten er en litt spennende vri på den gamle klassikeren. Asiatisk agurksalat passer ypperlig til grillmat, både kjøtt og fisk. Eller hvorfor ikke gi den tradisjonelle stekte makrellen et nytt og litt eksotisk følge? Asiatisk agurksalat passer også veldig godt til grillet svinefilet med asiatiske smaker. 

Salaten er frisk og litt hot (eller veldig om du ønsker). Det tar riktignok litt lengre tid enn vanlig agurksalat å lage fordi agurkskivene drysses med salt først for å trekke ut så mye væske som mulig. Jeg mener dette er vel anvendt tid, for det gjør agurkskivene mer sprøe. Dessuten tar de bedre til seg smak fra dressingen siden de har mistet mye vann.

 

asiatisk agurksalat

Asiatisk agurksalat

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 2 slangeagurker
  • 1 ss salt
  • 3 ts riseddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1/2 chili, finhakket
  • 1 ts ingefær, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket

Fremgangsmåte

  • Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin
  • Bland saltet inn i agurkskivene og legg agurken i en sil og la renne av i ca. 15 minutter.
  • I mens, bland de øvrige ingrediensene.
  • Skyll agurkene godt slik at alt overflødig salt forsvinner.
  • Bland dressingen inn i agurkene.

Sett gjerne salaten kaldt før den serveres.

Kanskje du vil se på disse også

2 kommentarer

Lise 26. august 2023 - 10:08

Hei! Takk for spennende oppskrift! Tar du med frøene i chilien?

Reply
Cecilie 27. august 2023 - 21:16

Hei, Så hyggelig å høre. det er en smakssak. Hvis du vil ha en sterkere salat bruker du frøene, og hvis du vil ha en mildere variant, tar du dem ut. Jeg har forresten lagt merke til at det er stor forskjell på hvor sterke chiliene i butikken er også. Så jeg pleier å skjære av en ørliten bit og smake før jeg bestemmer meg for hvor mye og evt. før eller ikke.

Reply

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.