Skal du ha gjester og trenger en liten starter, kanskje sammen med et glass med bobler er denne lille saken absolutt å anbefale. Minirøsti med lakserogn er et ypperlig valg i så måte. Litt tid tar det kanskje å steke røstiene, men resten er easy-peasy. Skal du slå skikkelig på stortrommen kan du bytte ut lakserognen med løyrom eller enda finere – russisk kaviar. Men for all del, lakserogn har nok partyfaktor over seg også til å sette festen skikkelg i gang.
Ingredienser
- 8 små poteter
- 1 ts salt
- nykvernet pepper
- olje til steking
- 8 ss creme fraiche
- 8 ts lakserogn
- dill
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 grader.
- Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern.
- Bland inn salt og pepper og la det stå i ti minutter.
- Ha potetene i et kjøkkenhåndkle og klem ut så mye væske som mulig.
- Form åtte like store pletter og stek i olje på middels varme til de har fått en gyllen farge.
- Etterstek plettene i ovnen til de er gjennomstekt
- Avkjøl og legg på en ss creme fraiche og 1 ts lakserogn og pynt med litt dill
Server, gjerne med ett glass med bobler ved siden av.
Tips
Har du ikke tid eller tålmodighet til å lage minirøsti, går det fint å koke minipoteter som deles i to og toppes med rømme og lakserogn. Kanskje litt mindre wow, men fortsatt kjempegodt.