Minirøsti med lakserogn

av Cecilie
Minirøsti med lakserogn

Skal du ha gjester og trenger en liten starter, kanskje sammen med et glass med bobler er denne lille saken absolutt å anbefale. Minirøsti med lakserogn er et ypperlig valg i så måte. Litt tid tar det kanskje å steke røstiene, men resten er easy-peasy. Skal du slå skikkelig på stortrommen kan du bytte ut lakserognen med løyrom eller enda finere – russisk kaviar. Men for all del, lakserogn har nok partyfaktor over seg også til å sette festen skikkelg i gang.

Minirøsti med lakserogn

Minirøsti med lakserogn

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 8 små poteter
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper
  • olje til steking
  • 8 ss creme fraiche
  • 8 ts lakserogn
  • dill

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 grader.
  • Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern.
  • Bland inn salt og pepper og la det stå i ti minutter.
  • Ha potetene i et kjøkkenhåndkle og klem ut så mye væske som mulig.
  • Form åtte like store pletter og stek i olje på middels varme til de har fått en gyllen farge.
  • Etterstek plettene i ovnen til de er gjennomstekt
  • Avkjøl og legg på en ss creme fraiche og 1 ts lakserogn og pynt med litt dill

Server, gjerne med ett glass med bobler ved siden av.

Tips

Har du ikke tid eller tålmodighet til å lage minirøsti, går det fint å koke minipoteter som deles i to og toppes med rømme og lakserogn. Kanskje litt mindre wow, men fortsatt kjempegodt.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.