Plommesesongen er vel strengt tatt over nå, men det er fortsatt mulig å få tak i utenlandske plommer i butikken. Jeg kjøpte noen store gule. Dessverre smakte de ikke så mye som jeg hadde håpet på, men etter en liten tur i sukkerlake smaksatt med timian og sitron ble de riktig så gode. Sammen med en mascarponekrem og grovt hakkede pistasjenøtter ble de enda bedre.
I sommer- og høstsesongen er vi bortskjemt med deilig frukt som er proppfull av gode smaker. På denne tiden av året, er det fortsatt mulig å få tak i det meste, men smaken er ikke alltid på topp. Da er det å posjere frukten i en eller annen lake en riktig god ide. Hva du ønsker å posjere i kan jo være så mangt, men med en sukkerlake som er smaksatt med sitrusfrukter, urter eller krydder kommer du langt. Et annet alternativ er å posjere i vin. Pærer posjert i rødvin, for eksempel, er en klassiker. Det går til og med an å posjere i smør.
Denne oppskriften kan brukes på andre steinfrukter også, som for eksempel nektariner eller ferskner.Ingredienser
Fremgangsmåte
Tips