Denne helgen har jeg hatt en flott tur til Toscana, der mat og vin sto i sentrum hele helgen. Det ble en hel del pasta, trøffel som er i sesong nå, og masse deilig vin. Ikke en dårlig helg med andre ord. Men etter et par-tre dager med masse mat og drikke, er det nå tid for litt mer nøktern mat. Suppe, fisk og sjømat og grønnsaker står på menyen nå. På torsdag feirer amerikanerne Thanksgiving, og da er kalkun selvsagt på bordet. En hel kalkun til middag på en vanlig torsdag i Norge, er kanskje litt drøyt. Men ønsker du å servere kalkun, kan et kalkunbryst være løsningen. Det er ikke så stort og mye lettere å få til og sammen med en deilig fløtesaus og gode grønnsaker blir det et festmåltid allikevel.
Ha en flott uke, og vel bekomme!
Mandag
Gratinert fransk løksuppe
Tirsdag
Dampet torsk med sitronsaus
Onsdag
Laks med urter og grønnsaker i pakke
Torsdag
Kalkunfilet med rosenkål og fløtesaus
Fredag
Marinerte blåskjell
Lørdag
Steinsopprisotto
Søndag
Moussaka