Nykålsalat med sesamfrø

 

Jeg var en kjapp tur innom butikken i går for å handle inn noen småting, og der i grønnsaksdisken hadde de jommen fått nykål. Den lå der så struttende og lysegrønn og ba meg så pent om å ta den med hjem. Selvsagt kunne jeg ikke si nei til det. Den ble med hjem og jeg begynte å fundere på hva jeg skulle gjøre med den. Siden det sto pølser og potetstappe på menyen i dag, ble det til en helt enkel kålsalat.  Nykålen har jo en nydelig smak i seg selv, så den står fint på egne ben. Den fikk bare følge av en vinaigrette og litt ristede sesamfrø for litt crunsj.

 

4 personer

1 lite hode nykål
1 ts dijonsennep
2 ss eplecidereddik
4 ss rapsolje
salt og nykvernet pepper
3 ss ristede sesamfrø

 

Rens kålen og skjær den i tynne strimler. Pisk sammen sennep og eddik til en jevn saus. Spe med oljen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Smak til med salt og pepper. Hell vinaigretten over kålen og la det stå i minst en time før servering. Da faller kålen litt sammen og blir myk. Tilsett sesamfrøene rett før servering.

 

 

Tags: ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.