Riskrem med rød saus er en perfekt dessert i julen. For mange blir det faktisk ikke helt jul uten riskrem på dessertbordet.
Riskrem er veldig lett å lage. Det er faktisk bare å blande kald grøt og krem. Mange har som tradisjon å spise risgrøt, og da er jo allerede grøten lagd, dersom man er litt lur og koker noen ekstra posjoner. Synes du det er litt stress å stå å passe på at grøten ikke brenner seg? Da kan du lage den i ovnen.
Noen liker riskremen sin med mye krem, og andre med lite. I min oppskrift er det forholdsvis mye, så liker du en tørrere riskrem, er det jo bare å bruke litt mindre fløte. Her er det jo smak og behag som bestemmer. De fleste er vel enige om at det skal være rød saus til riskremen, men hva skal den røde sausen lages av? Kirsebær mener mange, rips sier noen. Jeg sier bringebær. Du bestemmer.
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 4 dl ferdig kokt risgrøt
- 1 dl mandler (valgfritt)
- 1 pakke frosne bringebær (400 gr)
- 3 ss sukker
- 1 ss potetmel
- 3 ss vann
Fremgangsmåte
- Ha de frosne bærene i en gryte og kok opp til de er helt tint.
- Sil bærene gjennom en sil og press ut så mye som mulig av saften og bærene.
- Løs opp sukkeret i bærsaften.
- Rør ut potetmelet i vannet og hell det i bærsaften. La det få et oppkok.
- Hell over på en serveringsmugge og sett til side for avkjøling.
- Pisk fløten og sukkeret til en slapp krem.
- Bland risgrøten inn i kremen.
- Dersom du ønsker mandler i riskremen: Skold mandlene og hakk dem grovt før du rører dem inn i riskremen.