Posjert egg med røkelaks og asparges er en usedvanlig luksuriøs frokost/brunsj/lunsj rett som er forbausende enkel å lage. Så vil du virkelig imponere noen, men ha lite stress kan du slenge denne samme på 15-20 minutter. Her er det virkelig så mye godt på tallerkenen på en gang at jeg i hvert fall ikke kan annet enn å bli glad.
Det tok lang tid før jeg tok sjansen på å posjere egg. Det virket så mystisk med en liten malstrøm i gryten og eddik i vannet og jeg vet ikke hva. Alt dette skulle hjelpe til med å holde hviten pent rundt plommen. Men så så jeg en videosnutt fra American Test Kitchen, og da forsto jeg at det slett ikke er noe hokus pokus. Hvordan jeg gjør det kan du lese i oppskriften nedenfor.
Er du på utkikk etter mer egginspirasjon til frokosten, kan du teste denne ultrakremete, luksusvarianeten av eggerøre.
Ingredienser
- 12 asparges
- 8 skiver røkelaks
- 4 egg
- 1 ts eddik
- 1 ts salt
- microgrønt/småsalat
- olivenolje
- salt
Fremgangsmåte
- Kok aspargesene i vann tilsatt litt salt og sukker til de er møre. 3-4 minutter er som regel nok, dersom stilkene ikke er veldig tykke.
- Vask salaten og dander den på tallerkenene og drypp med litt olivenolje.
- Legg asparges og røkelaks oppå.
- Kok opp vann i en kjele og tilsett salt og eddik.
- Knekk hvert egg i et dørslag og la dem renne av seg i omtrent ett halvt minutt.
- Hell eggene forsiktig i vannet. Trekk gryten av platen og legg på lokk. La eggene trekke i 5 minutter.
- Ta eggene opp av vannet og la dem dryppe av seg på et kjøkkenhåndkle eller papir.
- Legg ett egg oppå laksen, dryss med litt salt og server straks.
Server gjerne med godt brød ved siden av. Vel bekomme.