Jeg pleier alltid å steke litt for mye ribbe på julaften slik at jeg har til frokosten på 1. juledag også. Som regel blir det allikevel for mye ribberester. Etter enda et par dager med kald ribbe, begynner i hvert fall jeg å gå lei. For å få spist opp ribben uten at det blir for kjedelig kom jeg opp med denne varianten – peking gris. Det er som navnet kanskje avslører en variant av den langt mer kjente pekinganden. Dette ble imidlertid en veldig vellykket måte å spise opp ribberester på.
Denne retten egner seg godt som litt kveldssnack, på et koldtbord, eller som en middag i seg selv.
I oppskriften nedenfor har jeg ikke angitt noen mengder, for det kommer jo an på om dette skal spises som et eget måltid, eller om det skal være en av flere retter. Dessuten kommer det an på hvor mye ribberester man har tilgjengelig. Det flotte med denne oppskriften er at det går fint å lage bare litt, eller ganske mye.
Kinesiske pannekaker kan kjøpes som frysevare i asiatiske dagligvareforretninger. En pakke inneholder temmelig mange pannekaker, men det gjør ikke så mye, for de holder seg godt. Dessuten er de kjekke å ha, for det er mange slags kjøttrester som kan spises på denne måten. Får du ikke tak i slike pannekaker går det fint an å lage dem selv, det finnes mange oppskrifter på nettet, som for eksempel denne fra Meny. Hoisin saus har de i de fleste dagligvarebutikker.
La alle lage sine egne pannekaker ved å legge litt ribbekjøtt og grønnsaker på en pannekake og dryppe over litt hoisinsaus og så rulle sammen. Vel bekomme.Ingredienser
Fremgangsmåte