Jeg var en kjapp tur innom butikken i går for å handle inn noen småting, og der i grønnsaksdisken hadde de jommen fått nykål. Den lå der så struttende og lysegrønn og ba meg så pent om å ta den med hjem. Selvsagt kunne jeg ikke si nei til det. Den ble med hjem og jeg begynte å fundere på hva jeg skulle gjøre med den. Siden det sto pølser og potetstappe på menyen i dag, ble det til en helt enkel kålsalat. Nykålen har jo en nydelig smak i seg selv, så den står fint på egne ben. Den fikk bare følge av en vinaigrette og litt ristede sesamfrø for litt kjønsj.
Ingredienser
- 1 lite hode nykål
- 1 ts dijonsennep
- 2 ss eplecidereddik
- 4 ss rapsolje
- salt og nykvernet pepper
- 3 ss ristede sesamfrø
Fremgangsmåte
- Rens kålen og skjær den i tynne strimler.
- Pisk sammen sennep og eddik til en jevn saus. Spe med oljen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Smak til med salt og pepper.
- Hell vinaigretten over kålen og la det stå i minst en time før servering. Da faller kålen litt sammen og blir myk.
- Tilsett sesamfrøene rett før servering.
Denne salaten er ypperlig tilbehør til all slags grillmat.