Nasi goreng med reker

av Cecilie
Nasi goreng med reker

Nasi goreng med reker er et premieeksempel på at restemat kan være alt annet enn kjedelig. Dette er rett og slett et fyrverkeri av smaker og farger. Det smaker varmt og krydret av chili, ingefær og hvitløk og søtsalt av kejap manis. Dessuten er det alle fargene fra gulrot, paprika, vårløk, reker og egg. Her får som du forstår både øyne og gane en skikkelig festforestilling. Og ikke nok med det, som en knivselger på et kjøpesenter ville sagt.

I nasi goreng er det får regler og mange muligheter. Det eneste som er obligatorisk her er langkornet ris og kejap manis. Resten er opp til deg og hva du måtte ha i kjøleskapet. Jeg hadde reker fra kvelden i forveien som måtte spises opp. Det er en god start. Så raidet jeg grønnsaksskuffen og fant litt av hvert som jeg kunne ha oppi. Til slutt bindes alt sammen til en helhet ved hjelp av kejap manis.

Oppskriften nedenfor er derfor veldig veiledende. Derfor har jeg laget oppskriften for 1 person, og så er det bare å gange opp dersom du skal lage til flere. Jeg synes 2-3 dl med ferdig kokt ris er passe til en person. Visste du forresten at det er veldig fint å fryse ned ris om du skulle få rester? Frys gjerne ned i prosjonspakker, så er det lett å ta opp og lage for en som er sulten og har lyst på noe godt.

Nasi goreng med reker er en nær slektning til stekt ris, som kanskje enda flere kjenner.

 

Nasi goreng med reker

Skriv ut
Antall personer: 1

Ingredienser

  • 2-3 dl kokt langkornet ris
  • 1 cm ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • olje til steking
  • 1/2 gulrot
  • 1/2 rød paprika
  • 1 vårløk
  • 1 egg
  • reker
  • 2 ss kejap manis

Fremgangsmåte

  • Pisk egget med 1 ss vann og stek det i en liten stekepanne til en omelett. Sett til side.
  • Pill rekene om de fortsatt har skall.
  • Finhakk sjalottløk, ingefær, hvitløk og chili og fres det i litt olje i en stekepanne på middels varme til løken har blitt blank.
  • Kutt gulrot, rød paprika og vårløk i små biter og fres det sammen med krydderne i noen minutter til grønnsakene begynner å bli litt myke.
  • Tilsett risen og kejap manis og rør til risen er varm og kejap manisen er godt fordelt.
  • Skjær omeletten i tynne strimler og tilsett den og rekene i risen. La alt bli varmt og server straks.

Pynt gjerne med koriander og skvis litt lime over om du har. Hvis ikke er det godt uansett.

Tips

Her er det stort spillerom for forskjellige ingredienser. Det eneste som er obligatorisk er langkornet ris og kejap manis. Du kan bruke hva du vil av grønnsaker og i stedet for reker kan du bruke kylling, kjøtt eller fisk. Bruk det du har og det du liker.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.