Asiatisk mat er alltid populært hjemme hos oss, og denne retten var ikke noe unntak. Kyllingkjøttboller med glassnudler er et deilig hverdagsmåltid som kan lyse opp en litt regntung høstettermiddag. Disse kjøttbollene er skikkelig saftige og smaker herlig av fersk ingefær og sesamolje og hoisinsausen utenpå setter virkelig en prikk over i’en. Nydelig rett og slett. Glassnudlene tilbereder jeg med morning glory og vårløk og smakssetter med litt østerssaus. Denne retten trekker virkelig tankene til en strand i Thailand, så her er det bare å lukke øynene og tenke seg dit.
Ingredienslisten ser kanskje lang ut, men det betyr ikke at dette er komplisert mat å lage. Jeg skal ikke stikke under en stol at det tar litt tid å rulle kjøttbollene, men utover det er kyllingkjøttboller med glassnudler igrunnen en enkel rett å lage.
Morning glory, eller vannspinat som den heter på norsk, er en grønnsak som brukes mye i Thailand og Vietnam. Morning glory har en mild smak og trengr ikke mange minuttene i pannen før den er ferdig. Skulle du ikke få tak i mornig glory kan du bruke spinat, pak choi, bladbete eller til og med finsnittet kinakål i stedet.
Oppskriften på kyllingkjøttbollene er laget av Lise Finckenhagen., og jeg fant den på godt.no.
Ingredienser
- 400 gr kyllingkjøttdeig
- 1 ss potetmel
- 1 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 1 lite egg
- 1 ss revet ingefør
- 1 fedd hvitløk
- salt og nykvernet pepper
- 2 ss hoisinsaus
- nøytral olje til steking
- ---
- 1 pakke morning glory
- 250 gr glassnudler (ukoktte)
- 1 bunt vårløk
- 2 ss østerssaus
- 1 ss soyasaus
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Bland kyllingkjøttdeig med resten av ingrediensene minus hoisinsausen til det blir en jevn frase.
- Stek en prøve og juster evt. med mer smak om du synes det trengs.
- Lag boller på størrelse med valnøtter.
- Varm litt olje i en stekepanne og stek bollene til de bar fått fin farge utenpå.
- Legg bollene over på et stekebrett og etterstek bollene i 5 minutter.
- I mens, tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Rens grønnsakene og kutt morning glory i 4-5 cm lange biter og vårløken i tynne ringer.
- Stek grønnsakene på høy varme til de faller sammen og blir myke. Tilsett glassnudlene og østerssaus og soyasaus, og bland godt
- Varm litt olje i en stekepanne og tilsett hoisinsausen. Ha oppi kyllingbollene og rull dem rundt i pannen til de har blitt dekket av hoisinsausen.
Server kyllingbollene med nudlene og kos deg.
Tips
Får du ikke tak i morning glory, kan du bruke pak choi, spinat eller annet bladgrønt i stedet.