Nå er det krabbesesong, og de er dermed på sitt beste akkurat nå. Krabbe med sitron, majones og brød er nok den vanligste måten å spise krabbene på, men det finnes definitivt andre alternativer. – som for eksempel krabbekaker. Krabbekaker er en aldeles nydelig smårett som egner seg godt på tapasbordet, eller som en av flere sjømatretter.
Jeg synes disse kakene er best når det har et skikkelig sting. Jeg hadde derfor ganske mye chili dem, men dersom du foretrekker en litt «snillere» variant er det bare å redusere mengden chili. Vær også oppmerksom på at det er veldig forskjellig styrke på forskjellige chilier. Selv når jeg har kjøpt en pakke i butikken med 4-5 chilier i, kan de variere ganske mye seg i mellom. For å få en følelse med hvor sterk chilien er, er det bare en ting å gjøre, og det er å smake på den.
Ingredienser
- 2 ferdig rensede krabbeskjell
- 1 egg
- 2 ss majones
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1 kn cayennepepper
- 2 ss persille, finhakket
- 1/2 ts worcestersaus
- 1/2 ts dijonsennep
- salt og pepper
- smør til steking
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene unntatt krabbekjøttet og egget i en bolle og bland godt.
- Ha oppi krabbekjøttet og egget og rør det sammen til en jevn farse. Smak til med salt og pepper.
- Sett farsen kjølig en halv times tid.
- Form små kaker som er litt mindre enn en golfball. Det skal bli ca. 12 kaker.
- Stek i smør til de er gylne på begge sider.
Server med sitron og søt chilisaus til å dyppe kakene i.