Jordskokkchips er skikkelig digg. Det er sprøtt og salt som all god chips skal være. I tillegg har det en noe søtere smak enn poteter (ikke mye) og en litt nøtteaktig smak. Strø noen flak over suppe eller en grønnsaksmos for å gi litt krønsj og salt. Bruk det på et roastbeefsmørbrød, det passer utrolig godt sammen med det møre kjøttet.Jeg fikk det servert tidligere i uken på restauranten BonLio på toppen av en oksetartar sammen med steinsoppmajones. Det var en skikkelig høydare for å si det sånn. Eller du kan jo rett og slett snackse på chipsen au naturell også.
Ett av triksene for å lage gode chips er å sørge for at skivene er omtrent like tykke (eller tynne i dette tilfellet). Det gjøre at koketiden blir omtrent den samme for alle flakene. Har du en mandolin går det som en lek. Bare pass godt på fingrene. Det har nemlig jeg gjort «the hard way» for noen år siden. Da skulle jeg lage tørkede epleringer av eplene i hagen. Det endte på legevakten og med en tommel som fortsatt ikke har helt fingerspitzgefühl – om du skjønner hva jeg mener. Og prosjektet ble avsluttet før det ble noen tørkede epleringer. Det morsomme var imidlertid at legen som sydde tommelen sammen gjerne ville ha oppskriften.
Ingredienser
- jordskokker
- Frityrolje
- flaksalt
Fremgangsmåte
- Vask jordskokkene grundig og tørk dem godt.
- Skjær jordskokkene i tynne, helst omtrent like tykke skiver. Har du mandolin går dette unna på et blunk.
- Varm oljen til det begynner å bruse rundt et treskaft.
- Fritter jordskokkskivene til de blir gylne. Gjør det i flere omganger så det ikke blir for mange i gryten, for da synker temperaturen for mye.
- Legg de fritterte skivene over på et kjøkkenpapir for å dryppe av overflødig fett.
- Dryss med flaksalt.