Gratinert spagetti med kjøttboller

av Cecilie
Gratinert spagetti med kjøttboller

REKLAME – Liker du spagetti med kjøttboller? Da kan du trygt fortsette å lese, for her kommer en oppskrift som tar denne hverdagsfavoritten til nye høyder. Ikke et galt ord om spagetti med kjøttboller a la Lady og Landstrykeren altså, men gratinert spagetti med kjøttboller er enda bedre. Det blir liksom litt mer fest når det også kommer smeltet ost med i bildet.

Jeg har fått anledning til å prøve noen produkter fra Barcho. De importerer kvalitetsprodukter, hovedsakelig fra Italia. Ett av produktene deres er økologisk passata. Passata er rå tomater som er presset og silt. Den har en nydelig intens tomatsmak og egner seg ypperlig til alle slags supper og sauser. Og denne passataen er alså base for tomatsausen.

Kjøttbollene jeg brukte hadde jeg laget på forhånd, så de lå klare i fryseren, men du kan selvsagt lage kjøttbollene samtidig som resten. Har du dårlig tid kan du også kjøpe ferdige kjøttboller i butikken.

Gratinert spagetti med kjøttboller

Gratinert pasta med kjøttboller og tomatsaus

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 300 gr tørr spagetti
  • 1 porsjon kjøttboller
  • 2 ss olje til steking
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 100 gr selleri
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 flaske Seggiano økologisk passata
  • 2 ts tørket oregano
  • salt og pepper
  • 2 mozarellaer
  • basilikum

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader
  • Lag kjøttboller, ta ut av fryseren om du allerede har laget, eller finn frem om du har kjøpt ferdige kjøttboller
  • Finhakk løk og hvitløk og riv gulrot og sellerirot på den grove siden av rivjernet
  • Varm opp oljen i en gryte og fres grønnsakene til de er myke ca. 5 minutter
  • Tilsett passata, salt, pepper og tørket oregano
  • La det småkoke i ca. 15 minutter
  • Kok spagettien et minutt eller to kortere enn anvist på pakken
  • Når spagettien er klar helles vannet av og spagettien blandes med tomatsausen og kjøttbollene
  • Ha alt over i et ildfast fat og legg mozarella oppå
  • Gratiner i ovnen til osten har smeltet og begynner å boble
  • Legg på basilikumblader og server

Vel bekomme

Tips

Har du dårlig tid kan du kjøpe både kjøttboller og tomatsaus ferdig. Da trenger du bare å koke spagettien før alt går inn i ovnen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.