På denne tiden av året begynner det alltid å presse seg frem et sterkt behov for lettere og mer grønn og frisk mat. Pasta primavera er akkurat en slik rett som passer perfekt nå. Pasta primavera er en nydelig pastarett med vårens grønnsaker og en lett og frisk kremsaus tilsmakt med sitron.
Her er det absolutt mulig å bruke forskjellige grønnsaker etterhvert som de kommer opp av jorden og inn i butikkene. Her har jeg holdt et grønt tema, med asparges, erter, spinat og vårløk som har fått bli med pastaen. Jeg har også tilsatt litt kokt skinke for å gjøre retten mer mettende, men det går det fint an å droppe om du vil ha en vegetarisk variant. Det blir veldig godt uansett.
Denne gangen har jeg brukt tagliatelle, men det går fint an å bruke spagetti eller også korte pastaformer som fuselli, farfalle eller penne.
Pasta primavera er visstnok en amerikansk oppfinnelse og er dermed ikke en stolt tradisjonell italiensk sak. Men det spiller i grunnen ikke så stor rolle, for dette er en rett som smaker godt og gjør godt.
Ingredienser
- 1 bunt asparges
- 100 gr erter
- 100 gr spinat
- 4 vårløk
- 1,5 dl kokevann fra pastaen
- 1,5 dl kremfløte
- 1 sitron, skall og 2 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk
- 4 ss smør, romtemperet
- 200 gr smårettskinke
- 300 gr tørr pasta
Fremgangsmåte
- Rens aspargesene og skjær dem i 1 cm store biter.
- Forvell asparges og erter i 2 min. Hell av kokevannet og legg i isvann for å stoppe kokeprosessen. Hell av vannet og sett til side.
- Vask spinat og skjær vårløken i tynne ringer. Skjær evt. opp spinaten dersom det er veldig store blader.
- Mos hvitløken og bland den inn med smøret og det revne sitronskallet.
- Kok pastaen som anvist på pakken til den er al dente.
- Mens pastaen koker lages sausen ved å koke opp 1,5 dl av kokevannet fra pastaen og fløten. Trekk fra varmen og rør inn smøret. Fra nå av må sausen ikke koke.
- Hell pastaen opp i sausen og tilsett grønnsakene og skinken. Rør godt så alt blir blandet.
Server straks med parmesan til å rive over og gjerne en salat ved siden av. Vel bekomme!