Grissini med salt og rosmarin

av Cecilie
Grissini med salt og rosmarin

Tenk deg at du sitter på en fortausrestaurant i en liten by i Italia og har bestilt et glass vin. Kelneren kommer med glasset balansert på et brett. Han kommer ikke bare med vinen, men også med et eller annet å tygge på ved siden av. Det kan være noen oliven, en ostebit, litt salami eller kanskje noen brødpinner, eller grissini som det heter i Italia. For disse tynne pinnene av nybakt brød er perfekt tilbehør til litt god drikke. De kan være au naturelle, eller de kan ha en smakstilsetning som her; grissini med salt og rosmarin. Det er en av mine favorittvarianter.

Nå trenger du absolutt ikke å sitte på en fortausrestaurant eller være i Italia for den saks skyld for å nyte grissini. De er ganske så enkle å lage selv, og smaker uendelig mye bedre enn de man kan kjøpe i butikken. Grissini er ypperlig følge for supper, gryteretter eller til tapas, eller antipasti som de sier i Italia.

Grissini med salt og rosmarin er ganske enkle å lage. Deigen blir nokså fast og formes til et rektangel før det legges til heving. Og så, i stedet for å rulle ut hver brødpinne, skjæres rett og slett rektangelet opp i tynne strimler som bare dras litt i for å få ønsket lengde.

Jeg har også en variant av grissini med parmesan på bloggen her om du heller vil lage det.

 

Grissini med salt og rosmarin

Grissini med salt og rosmarin

Skriv ut
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 4 voted )

Ingredienser

  • 40 stk.
  • ---
  • 500 gr hvetemel (gjerne tipo 00)
  • 2,7 dl lunkent vann
  • 10 gr. fersk gjær
  • 2 ts sukker
  • 10 gr salt
  • 50 gr olivenolje
  • flaksalt
  • rosmarin
  • 1 ss durumhvete (hvis du har)

Fremgangsmåte

  • Begynn med å blande vann, gjær og sukker, og la det stå i 10 min.
  • Ha hvetemel og salt i en bolle.
  • Tilsett vannet og oljen i melet og bland godt.
  • Elt deigen til den har blitt elastisk.
  • Form deigen til et rektangel (ca. 40x15 cm).
  • Dryss durumhvete på benken og legg deigleiven oppå og og pensle med litt olivenolje. Alternativt kan du sikkert legge deigen på et bakepapir, eller drysse vanlig mel under deigen.
  • La deigen heve i minst 1 time.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Dryss salt og rosmarin på deigen og skjær den i 40 tynne strimler.
  • Løft hver strimmel ved å ta i hver ende og dra i strimlen til den blir like lang som stekeplanten.
  • Stek grissiniene på 200 grader i 18-20 minutter. De skal bli gylne og litt sprø.
  • Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.