Synes du det er vanskelig å få til 5 om dagen? Drikk dem da vel. Jeg har laget tre smoothies som alle knallgode og inneholder både frukt og grønnsaker. Dette er smoothies som fungere fint som et mellommåltid, eller kanskje en kjapp frokost. De er proppfulle av alt som er godt for kroppen – vitaminer, antioksidanter og fiber. Trenger du litt ekstra påfyll av energi, er dette helt klart gode alternativer.
De å lage smoothies er en fin måte å få ryddet opp i grønnsaksskuffen og fruktfatet på. Det er mye som kan brukes, og når det skjæres opp i biter og moses gjør det ikke noe om grønnsakene er litt slappe, eller frukten begynner å rynke seg litt. Bare skjær bort det som ikke lenger er OK, og bruk resten. Har du ikke tid til å lage det der og da, kan du bare legge det i fryseren så har du til senere.
De tre smoothies
Den første smoothien har jeg kalt Bloody Mary. Den er selvfølgelig basert på tomater og inneholder for øvrig gulrot og løk. Dessuten har jeg krydret med tabasco. Tilsetter du litt vodka, har du en sunn drink, he he. Men det er kanskje ikke helt innenfor dersom du skal på jobben etterpå.
Den neste er en gul smoothie. Denne er den søteste av de tre, men litt ingefær og gurkemeie gir også denne et lite kick.
Den siste smoothien er en knallgrønn sak som får sin farge fra spinat. Som væske har jeg brukt grønn te. Det gir ekstra antioksidanter.
På bloggen finner du også en oppskrift på en vannmelondrikk som kanskje også kan friste.
Ingredienser
- 2 store tomater
- 1 stilk stangselleri
- 1 gulrot
- 1/2 sjalottløk
- 2 dl tomatjuice
- salt, pepper, tabasco, sitron
- --
- 1 gulrot
- 1 appelsin
- 1 banan
- 1/3 squash
- 2 dl appelsinjuice
- 1 ts revet ingefær
- 1 kryddermål gurkemeie
- --
- 50 gr spinat
- 3 dl grønn te
- 1 eple
- 1 banan
- 1 ts revet fersk ingefær
- sitronsaft
Fremgangsmåte
Hver oppskrift er nok til 2 personer
Bloody Mary smoothie
- Sørg for at alle ingrediensene er kalde.
- Vask alle grønnsakene godt og skjær i biter.
- Ha grønnsakene og juicen i en blender og kjør til det har blitt helt glatt.
- Smak til med litt salt, pepper, tabasco og evt. litt sitronsaft.
Gul smoothie
- Skjær gulrot, banan, squash og mango i biter.
- Fileter appelsinen.
- Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det er helt glatt.
Grønn smoothie
- Ha spinat og teen oppi en blender og kjør til det er helt jevnt.
- Del resten av ingrediensene i biter og ha oppi blenderen.
- Kjør til det er helt glatt
- Smak og juster evt. med litt sitronsaft
Server alle smoothiene straks. Spiser du ikke alt på en gang kan de oppbevares på en tett beholder i kjøleskapet en dag. Det er mulig de vil skille seg litt. Rør da sammen, eller kjør 30 sek. i blenderen igjen.
Tips
Frukt kan gjerne fryses ned før bruk slik at smoothien blir helt kald. Har du frukt som begynner å nærme seg "utløpsdato" kan det være en god ide å dele opp og fryse med, så er det klart til når du får lyst på en smoothie.