Rabarbrasyltetøy

av Cecilie

Det herlige med tiden nå er at det stadig dukker opp nye frukter og grønnsaker som har en kort (eller litt lengre) sesong. Da gjelder det å kose seg med godsakene så lenge man har dem. Rabarbraen skal være best frem til St. Hans heter det seg, men her om dagen så jeg et intervju med en rabarbrabonde i England som mente at rabarbra kunne høstes helt til september. Ikke vet jeg, men nå er rabarbraen god og etter hvert utover sommeren kommer det flere andre frukter som frister mer.

Men nå er det altså rabarbra, og den egner seg til mer enn å spise rå dyppet i en kopp med sukker. Den er super å bake med. Jeg har laget flere kaker og paier med rabarbra, rabarbrasuppe og rabarbragrøt, men i dag ville jeg altså lage syltetøy.

Dette syltetøyet har fått en litt eksotisk touch med en smak av vanilje, stjerneanis og limesaft. Resultatet ble et litt krydret syltetøy. Kjempegodt, altså.

Rabarbrasyltetøy

Skriv ut
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 750 gr renset rabarbra 
  • 600 gr sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 stjerneanis
  • Saften fra 1 lime

Fremgangsmåte

  • Skjær rabarbraen i biter og legg i en bolle sammen med sukkeret.
  • Rør så det blander seg godt. Dekk bollen til og la den stå over natten, rør av og til.
  • Neste dag har sukkeret smeltet og rabarbraen saftet seg. Ha alt i en gryte.
  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i rabarbraen.
  • Ha også oppi stjerneanis og limesaften.
  • La det koke i ca. 45 minutter.
  • Steriliser syltetøyglass ved å koke dem i 5 minutter eller legg dem i dampovn med 100 % damp og 100 grader i 10 minutter.
  • Ta ut vaniljestangen og stjerneanisen og hell det varme syltetøyet på glassene og lukk igjen umiddelbart.

Oppbevar på et mørkt og kjølig sted.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.