Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
KjøttMiddag

Shepard’s pie

11. oktober 2017
Shepard’s pie
Facebook0Tweet0Pin0

Det er ikke hele året at man kan få tak i lammekjøttdeig, men nå finnes det i butikkene. Det i seg selv er en god grunn til å lage shepard’s pie. Har du ikke laget denne retten før, kan den absolutt anbefales. Her er det kjøttdeig og rotgrønnsaker under en deilig, luftig potetdyne. Dette er skikkelig kosemat, eller comfort food som de kaller det i USA.

Shepard's pie

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 400 gr lammekjøttdeig
  • olje til steking
  • 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 1/4 sellerirot
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts Worcestershire saus
  • 2 dl oksebuljong
  • 800 gr melne poteter
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

Facebook0Tweet0Pin0
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skrell og kok potetene møre.
  • Mens potetene koker, rens og riv grønnsakene på den grove siden av rivjernet.
  • Stek lammedeigen til den har blitt pent brun.
  • Tilsett grønnsakene og la det surre i ca. 5 minutter.
  • Ha oppi buljong, soyasaus og Worcestershire saus.
  • La det koke til det meste av vannet er fordampet.
  • Hell kokevannet av potetene og mos dem. Tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel kjøttet i fire ildfaste porsjonsformer, eller ha alt i en stor ildfast form.
  • Legg potetmosen oppå og klapp ut slik at den dekker kjøttet.
  • Stek i ovnen i ca. 20 minutter til alt er boblende varmt og potetstappen har fått farge.

Tips

Du kan også bruke vanlig kjøttdeig om du ikke får tak i lammekjøttdeigDet går fint an å lage disse på forhånd og bare steke rett før de skal serveres.

lamovnsrettpotet
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Bratwurst med potetstappe og sennepsbønner
neste innlegg
Hva skal vi ha til middag – ukemeny 42/2017

Kanskje du vil se på disse også

Gnocchi stekt i andefett med salvie

Mettende sommersalat med nypoteter

Klassisk potetsalat

Minirøsti med lakserogn

Fransk lammegryte

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk asparges bacon blomkål brokkoli brød bønner dampovn Egg eple fløte grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ovnsrett paprika pasta pizza potet reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat sopp spinat svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Ukemeny 50/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Lompewraps med pinnekjøtt og shrirachamajones
  • Ukemeny 49/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme
  • Ukemeny 48/2019 – hva skal vi ha til middag

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • NO Julemat i adventstiden? Ikke s mye synes jeg Litt
  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • NO Jeg forsker fortsatt  holde julen litt p avstandnoen
  • NO Si hei til Dronning Maud pudding! Bloggen er akkurat
  • I dag setter Matsjokket i NRK skelyset p alt brdet
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • NO Julemat i adventstiden? Ikke s mye synes jeg Litt
  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen