Liker du poteter? Det gjør jeg, og ekstra godt liker jeg knuste poteter med rosmarin og parmesan. De er sprø i kantene og litt mye inni. Dessuten smaker de vidunderlig av en blanding av rosmarin, parmesan og olivenolje. Det kan jo nesten ikke bli bedre, synes jeg.
Rosmarin og parmesan
Rosmarin er en av mine favoritturter. Den har en ganske kraftig smak, men i riktig mengde er den helt aldeles nydelig. Blir det for mye kan rosmarinen nesten ta overhånd og ødelegge retten med en nesten såpeaktig smak. Så prøv deg frem, og være heller litt på de forsiktige siden om du er usikker. Men det passer altså veldig godt med rosmarin til disse potetene. Rosmarin passer dessuten veldig godt å bake med. Til focaccia er den et absolutt must og til disse salte kjeksene er det også helt på sin plass.
Disse potetene fikk også et godt dryss med parmesan før de gikk inn i ovnen. Det gir en fin nøtteaktig smak. Fordi parmesanen er så tørr i seg selv, blir ikke potetene klissete, men herlig sprø i kantene selv med ost.
Du trenger i grunnen ingen oppskrift for å lage disse potetene, men en fremgangsmåte kan kanskje være greit om du ikke har laget sånne før. Oppskriften nedenfor er til to, men det er veldig enkelt å lage dette til ganske mange. Det er jo bare å gange opp.
Ingredienser
- 4 poteter
- 1 kvist rosmarin
- olivenolje
- parmesan, fint revet
- flaksalt
- smør
Fremgangsmåte
- Beregn to poteter per person. Vask potetene grundig og kok dem nesten møre.
- Sett ovnen på 220 grader varmluft.
- Legg de nesten ferdig potetene med skallet på på et stekebrett og knus dem forsiktig med en potetmoser eller stor gaffel.
- Ringle over litt olivenolje. Dryss på litt finhakket rosmarin og revet parmesan og avslutt med en liten smørklump og litt flaksalt.
- Bak i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene har blitt sprø i kantene.
Server ved siden av grillmat, eller til annen mat der du ville servert stekte poteter.