Ukemeny 45/2020

av Cecilie
Oppskrift kyllingbryst med druer

Jeg starter uken med en indisk rakker. Blomkål og potetcurry er enkel å lage med råvarer fra super’n, men jeg lover deg; den er proppfull av smaker som setter fart i systemet på en mørk og grå novemberkveld. Så følger jeg opp med fiskekaker med deilige asiatiske smaker. Så tenker du kanskje at ovnsbakte druer er et litt merkelig følge til kylling. Men jeg kan love det at det passer veldig godt. Druene blir søtere, men beholder også en viss syrlighet som er deilig. På torsdagen kommer et superfamilievennlig forslag – nemlig gratinert pasta bolognese. Det er altså bolognesesaus og pasta som får rikelig med ost på toppen før alt får en runde i ovnen. What’s not to like, som amerikanerne nok ville ha sagt.

Helgen sparkes som vanlig i gang med et stykke pizza og et glass rødvin. Noen tradisjoner er rett og slett så gode at de ikke bør endres. Hjemme hos oss har vi blitt mer og mer glad i å spise fisk på lørdagen. Da har vi tid til å gjøre litt mer ut av den, og vi utforsker gjerne andre fiskesorter enn de mest vanlige. Denne lørdagen er det den litt uvanlige fisken skate som står på menyen. Det er en skikkelig god fisk og kler det brunede smøret veldig godt. Får du ikke tak i skate går det også an å bruke en eller annen flyndrefisk i stedet. Uken avsluttes med flesk og duppe. Alt i alt blir dette en variert meny med både kjøtt, fisk, fugl og masse grønnsaker

 

Mandag
Blomkål og potetcurry, naan og raita med mynte

Tirsdag
Asiatiske fiskekaker og thailandsk gulrot og squashsalat

Onsdag
Kyllingbryst med druer

Torsdag
Gratinert pasta bolognese og grønn salat

Fredag
Pizza med kjøttboller og grønn salat

Lørdag
Skate med brunet smør

Søndag
Flesk og duppe

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.