Krabbesalat, altså – i hvert fall denne. Jeg har bare ett ord for å beskrive den: kjempegod. Den er litt hot, litt syrlig, litt sprø og har tydelig krabbesmak. Når jeg i tillegg sier at den er lett å lage, så er det vel ingen grunn til å la være. Etter et lystig krabbelag, eller en hyggelig middag for to, kan det av og til bli noen krabberester. Da er dette en ypperlig måte å bruke opp restene på.
Jeg lagde denne krabbesalaten med kjøtt fra noen krabbeklør, men det går like fint å bruke kjøttet fra skjellet. Og skulle du ikke ha krabberester i det hele tatt og ikke få tak i fersk krabbe heller, går det fint å bruke hermetisk krabbe også. I tillegg til krabbe har jeg brukt et syrlig eple. Det synes jeg passer godt til den litt søtlige krabbesmaken. Dessuten har jeg brukt stangselleri for å gi salaten litt bitterhet og ikke minst noe å bite i.
Har du lyst til å spise mer sjømat på brødskiva kan du jo også prøve denne makrellrøren og tunfisksalaten.
Ingredienser
- 150 gr krabbekjøtt (ca.)
- 1 lite grønt eple
- 1 stilk stangseller
- 1 liten vårløk
- 2 ss majones
- 1 ss rømme
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts sitronsaft
- nykvernet pepper
- tabasco
- 1 ts finhakket syltet jalapeño
Fremgangsmåte
- Skjær eple og stangselleri i små terninger (2-3 mm).
- Bland sammen majones, rømme, sennep og krydder.
- Rør inn eple- og stangselleribitene.
- Bland inn krabbekjøttet.
- Smak til og server på brødskive eller små kjeks.