Wokket kylling med erter og urter

Kylling-med-erter-og-urter

5 ingredienser – 10 minutter. Det er hva min siste kokebok lover. Boken er skrevet av Jules Clancy som skriver bloggen thestonesoup.com. Boken har fått stor oppmerksomhet i den internasjonale bloggverdenen, og anmeldelsene har vært riktig gode. Oppskriftene ser fristende ut, og det er mange jeg har lyst til å prøve. Men er det mulig å lage middagen til vår familie på fire på 10 minutter? Det høres ut som om det er for godt til å være sant, og jeg vil si at dessverre er det det. Nå skal det sies at jeg helt sikkert ikke er så rask med kniven som Jules, og der taper jeg helt sikkert en del minutter. Dessuten er oppskriftene beregnet på to personer, og det er klart at det tar lengre tid å gjøre klar grønnsaker, skjære kjøtt i småbiter og så videre til fire personer enn til to. Men 10 minutter er ikke mitt mål. Greier jeg det på den tiden det tar å koke pastaen, eller risen, er jeg allikevel godt fornøyd og synes det går fort nok. Dessuten tror jeg nok at det er fullt mulig å lage mange av salatene og forrettene på de 10 minuttene. 

Uansett, så har kokeboken inspirert meg og her kommer en oppskrift som verken har 5 ingredienser eller tok 10 minutter å lage. Den tok så lang tid som det tok å koke risen, og det er som sagt bra nok for meg. Ser vi bort fra oljen til å steke i har oppskriften ni ingredienser.

 

4 personer

600 gr kyllingfilet
olje til steking
2 fedd hvitløk, fint revet
3 cm ingefær, fint revet
1 bunt vårløk
1/2 dl hvitvin
3 ss soyasaus
1/2 pose selskapserter
et par never cashewnøtter
1 håndfull mynteblader

Begynn med å sette over vann til å koke risen. Vil du spare litt tid her kan du bruke vannkokeren for å få kokende vann fortere. I mens risen koker, skjæres kyllingen i biter på 2×2 cm. Riv hvitløk og ingefær fint på rivjernet. Vask og skjær vårløken i ringer. Vask myntebladene og riv dem i mindre biter. Varm oljen i en wok til den er veldig varm. Fres hvitløk og ingefær noen sekunder før kyllingkjøttet has i. Stek gjerne i to omganger slik at temperaturen i woken kan holdes så høy som mulig. Når kjøttet er stekt has hvitvin og soyasaus i sammen med vårløken, nøttene og selskapsertene. Rør til ertene har blitt varme. Tilsett myntebladene rett før servering og server rykende varm med ris ved siden av.

Tags: , , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.