Wokket biff med asparges og vårløk

Wokket kjøtt og grønnsaker er lettvint og god mat. Dessuten er det praktisk mat fordi man kan bruke det man måtte ha i kjøleskap av kjøtt og grønnsaker. For tiden er jeg inne i en aspargesperiode, og derfor blir det biffkjøtt med asparges og vårløk. på oss denne dagen.

Jeg tror jeg må minne meg på mitt forhold til jordbær i oppveksten. Jeg spiste nemlig neste ikke jordbær i tenårene. Det skyltes noe så uskyldig som at min far elsker jordbær og derfor hadde vi jordbær til dessert hver dag i hele sesongen. Og da mener jeg virkelig hele sesongen, fra de første litt sure bærene kom til de siste overmodne bærene forlot butikkhyllene en gang i august. Til slutt kunne jeg ikke utstå synet av jordbær og skydde det som best jeg kunne i mange år. Hmmm, jeg er visst nødt til å passe meg slik at ikke resten av familien får et like anstrengt forhold til asparges som jeg hadde til jordbær.

Men altså, biff med asparges og vårløk:

 

4 personer

600 gr. oksemørbrad eller annet biffkjøtt
2 ss rapsolje
2 ss soyasaus
2 ss tørr sherry eller vermuth
2 fedd hvitløk
1 lite stykke ingefær
1 bunt asparges
1 bunt vårløk

 

Skjær kjøttet i tynne skiver. Bland olje, soyasaus, vin, hvtløk og ingefær til en marinade som du legger kjøttet oppi i ca. 30 minutter. I mens renses grønnsakene og skjæres i ca. 3 cm lange biter. Varm en wok og ha i litt olje til steking. Oljen er varm nok når det bruser rundt et treskaft. Ha i kjøttet og stek under omrøring det til det har fått farge. Tilsett grønnsakene og stek videre og fortsett å røre. Det er ferdig når grønnsakene er møre.

Server med ris til.

Tags: , ,

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.