Woket svin med grønne grønnsaker

Dagens middag var woket svinefilet med grønne grønnsaker.  Når det står wok på menyen er oppskriften alltid temmelig omtrentlig. Kjøttet har jeg som regel bestemt på forhånd, men når det gjelder grønnsakene kommer det i stor grad an på hva vi har i kjøleskapet. I dag hadde Lillemor med seg en venninne hjem og da måtte jeg drøye middagen ekstra. Svaret ble å putte opp i ekstra grønnsaker, og dermed fant en hel kinakål også veien opp i woken. Kinakål har forresten et ufortjent dårlig rykte. Det kommer sikkert av at den var forlovet med Thousand Island på åtti-tallet. Men steker man kinakålen i stedet for å spise den rå i salater, er den faktisk riktig så god. Sånn lagde jeg den i dag: 

 

4 personer

400 gr svinefilet
3 cm fersk ingefær, revet
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 chili, finhakket
malt pepper
3 ss soyasaus
1 ss rapsolje
2 ss hvitvin

1 bukett brokkoli
1 kinakål
1 bunt vårløk
1 pk. sukkererter

2 dl vann
1 ss maizena

 

Begynn med å lage marinade til kjøttet, bland krydder med soyasaus, olje og vin. Skjær kjøttet i tynne strimler og legg det i marinaden. La det ligge  der i ca. 20 minutter. I mens kan du skjære opp grønnsakene i små biter. Varm opp woken og ha i olje. Oljen er varm nok når det bruser rundt skaftet på en tresleiv. Ha kjøttet i i små mengder og stek det. Ta kjøttet ut av woken og stek grønnsakene i noen minutter. Ha kjøttet tilbake i woken og tilsett vannet som er rørt sammen med maizenamel. Kok opp og la det koke et par minutter til sausen tykner. Smak på sausen og tilsett mer soyasaus om du synes den er litt tam.

Tags: , ,

One Response to “Woket svin med grønne grønnsaker”

  1. ceciliesmat.no» Blog Archive » Hva skal vi ha til middag – uke 12 Says:

    […] Onsdag Wokket svinekjøtt med grønne grønnsaker […]

Leave a Reply


Social Widgets powered by AB-WebLog.com.